24.03.2015 17:39

TAV Atletizm Forumu Düzenledi: Nereye Koşuyoruz?

TAV ile Kadir Has Üniversitesi (KHAS) Spor Çalışmaları Merkezi'nin ortaklaşa düzenlediği 'Nereye koşuyoruz?' başlıklı forumda, özellikle İstanbul ilinde atletizmin durumu ve geleceği masaya yatırıldı.
TAV Atletizm Forumu Düzenledi: Nereye Koşuyoruz? Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’nın (TAV) düzenlediği ‘Nereye Koşuyoruz’ başlıklı forum, İstanbul’da Kadir Has Üniversitesi Cibali Yerleşkesi'nde yapıldı.

Forumda, Kadir Has Üniversitesi Spor Çalışmaları Merkezi Müdürü Emir Güney, Türkiye Atletizm Vakfı Başkanı Ali Ergenç ve Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintımar’ın yaptığı açılış konuşmalarının ardından, Türkiye Atletizm Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı’ndan İpek Özgüden Özen ve Can Korkmazoğlu ile İstanbul Atletizm İl Temsilcisi Salih Natur İstanbul’da atletizmin durumu konusunda bilgilendirme sunumları gerçekleştirdi.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Hasan Kasap’ın yaptığı forum kapsamında özellikle İstanbul'daki tesisleşme, altyapı, insan kaynağı, yönetim ve iletişim sorunları ele alınırken, çözüm önerileri tartışıldı.

BİLGİ NOTLARI:

SAYILARLA İSTANBUL'DA ATLETİZM


İstanbul'da faal olan spor kulübü sayısı, 1.617'dir. Atletizm branşı taahhüt eden kulüp sayısı 138 ancak atletizm şubesi aktif olan 44 kulüp bulunuyor. İstanbul'da 17.452 lisanslı atlet mevcut. Bu atletlerden 7.090'ı kadın, 10.362'si erkek sporcudur.

Aktif atletizm şubesine sahip 44 kulüp, İstanbul'un 22 ilçesinde yerleşik.

2014 yılında elit düzeydeki liglerde bu kulüplerden sadece 6'sı mücadele etmiştir. Liglerde mücadele eden kulüpler; ENKA SK, Fenerbahçe SK, Galatasaray SK, Beşiktaş JK ve Üsküdar Belediye SK ve Beştelsiz. 

İSTANBUL'UN İLÇELERİ BAZINDA ATLETİZM

İstanbul'da en çok atletizm şubesini içerisinde barındıran ilçe, 7 kulüple Üsküdar. Bu kulüpler, Anafen Koleji SK, Haydarpaşa Lisesi SK, Karagücü SK, Akademi SK, Üsküdar Belediye SK, Yapı Kredi SK, Zinde Gençlik ve İzcilik SK.

Nüfus bazında İstanbul'un yoğun yerleşimli üç ilçesi Bağcılar, Küçükçekmece ve Ümraniye'de atletizm şubesi bulunan spor kulübü bulunmuyor.

Nüfus bazında  4.sırada bulunan Pendik'te ise atletizm şubesi faal 3 spor kulübü bulunuyor. Bunlar, Artukbey İÖO Gençlik ve Spor Kulübü, Pendik Belediye SK ve Velibaba İÖO SK.

İstanbul'un en az nüfusa sahip 5, 6 ve 7. sırasında bulunan Beşiktaş, Çekmeköy ve Tuzla'da ise atletizm şubesi bulunan1'er spor kulübü faaliyet gösteriyor.

İSTANBUL'UN ATLETİZM TESİSLERİ

İstanbul'da günümüzde atletizm yarışmalarının yapılabildiği 3 tesis mevcut. Bunlar; ENKA Sadi Gülçelik Spor Sitesi, Atatürk Olimpiyat Stadı ve Aslı Çakır Alptekin Atletizm Salonu.

İstanbul'da uluslararası standartlara uygun 6 antrenman tesisi faaliyet göstermekte. Bunlar; Marmara Üniversitesi Pisti, Boğaziçi Üniversitesi Atletizm Sahası, Hasbahçe Stadı, Olimpiyat Parkı Antrenman Sahası, Atatürk Stadı, Cebeci Spor Kompleksi.

İstanbul’da revizyon gerektiren 9 antrenman tesisi mevcut. Resmi kurumlara ait fakat serbest kullanıma açık olmayan tesislerin sayısı 7.

İstanbul'da projelerine devam edilen atletizm tesisleri ise şunlar: Maltepe Sahil Atletizm Pisti, Burhan Felek Spor Kompleksi, Olimpiyat Parkı Antrenman Sahası Dönüşümü, İBB Halkalı 3. Etap Stadı ve Terakki Vakfı Pisti.

İstanbul'un tümünde atletizme yönelik tesis sayısı 30.

İSTANBUL YARIŞLARI

İstanbul'da 2014 yılında 76 yarış düzenlenmiş.

o    19 yarış Türkiye Atletizm Federasyonu'nun faaliyeti
o    57'si il faaliyeti

Basın bültenini indirmek için tıklayınız.

Diğer Haberler

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum Ekle




Arama